امروز میخواهیم درباره مزایا و معایب جوشکاری تیگ صحبت کنیم. جوشکاران باتجربه معمولا در موارد بسیاری جوشکاری میگ را به روش تیگ ترجیه میدهند. دلیل این است که جوشکاری تیگ دارای فرآیندی کندتر بوده و تسلط بر آن سخت تر است. با این حال، جوشکاری تیگ به دلیل مزایایی که دارد یکی از محبوبترین روشهای جوشکاری به شمار میرود. مخصوصا به دلیل ویژگیهای کنترل، دقت و تطبیق پذیری که ارائه می دهد. در این مقاله از فروشگاه جوش و برش نوین میخواهیم به بررسی مزایا و معایب جوشکاری تیگ اشاره کنیم. با ما همراه باشید.
مزایای جوشکاری تیگ
در اولین مورد از مزایا و معایب جوشکاری تیگ بهتر است به سطح کنترل بالای این روش بپردازیم. یکی از بهترین چیزها در مورد جوشکاری تیگ سطح کنترلی است که شما بر روی جوش دارید و سطح دقتی که می توانید با این کار به دست آورید. در جوشکاری تیگ از یک الکترود غیر مصرفی استفاده می شود که در یک دست نگه داشته می شود و فلز پرکننده به طور جداگانه با دست دیگر به حوضچه جوش اضافه می شود. این به شما امکان می دهد سرعت جوش را به دقت کنترل کنید و به طور مداوم میزان فلز پرکننده وارد جوش را تغییر دهید. از پدال پا نیز برای تغییر گرما استفاده می شود، بنابراین می توانید گرمای مناسبی را برای جوش دریافت کنید.
این سطح برتر کنترل، تیگ را برای هر جوش پیچیده ای، مانند جوش جواهرات و قطعاتی که نیاز به دقت دارند، به گزینه ای مناسب تبدیل می کند. فلزات گرما و پرکننده مستقل از یکدیگر عمل می کنند.
جوشکاری تیگ برای فلز نازک بهتر است
جوش تیگ به شما امکان می دهد با گرمای ورودی بسیار کمتر فلز خود را جوش دهید. اپراتور به راحتی می تواند مقدار فلز پرکننده ورودی به حوضچه جوش را کاهش دهد و حرارت را کاهش دهد تا از هرگونه اعوجاج یا سوختگی جلوگیری کند. اگر بخواهید، اصلاً نیازی به افزودن فلز پرکننده ندارید. این ویژگی جوش تیگ را به انتخاب عالی برای فلزات نازکتر مانند آلومینیوم یا آلیاژهای فولاد ضد زنگ تبدیل میکند.
پاکسازی کم پس از جوش
جوشکاری تیگ جوش های تمیزی تولید می کند که اغلب نیازی به تمیز کردن پس از جوش ندارند. در هنگام استفاده از تیگ عملاً هیچ پاششی منتشر نمیشود، و شما را قادر میسازد جوش بسیار تمیزی ایجاد کنید. همچنین به دلیل کنترل افزایشی که اپراتور بر فلز پرکننده دارد، سنگ زنی بسیار کاهش می یابد. جوش می تواند آنقدر خوب به نظر برسد که ممکن است بعد از جوشکاری نیازی به سنگ زنی نباشد.
مناسب برای طیف وسیعی از فلزات و آلیاژها
جوشکاری تیگ همه کاره است و می تواند اکثر فلزات و آلیاژهای رایج از جمله فولاد ملایم، فولاد ضد زنگ، کرومولی، آلومینیوم، تیتانیوم، آلیاژهای نیکل، مس، برنج و غیره را به راحتی جوش دهد. این توانایی برای جوش دادن طیف گسترده ای از فلزات و آلیاژهای آهنی و غیر آهنی، TIG را بهترین انتخاب می کند اگر فکر می کنید ممکن است بخواهید روی فلزات مختلف کار کنید. بسته به فلز پایه خود به فلز پرکننده و گاز محافظ مختلفی نیاز دارید.
کیفیت بالا در جوشکاری تیگ
یکی دیگر از موارد مزایا و معایب جوشکاری تیگ را میتوان کیفیت بالای آن دانست. در جوشکاری تیگ از گاز محافظ استفاده می شود که به جلوگیری از عیوب جوشکاری ناشی از آلودگی جو حوضچه جوش کمک می کند. این مورد منجر به یک جوش با کیفیت بالا می شود که نه تنها از نظر زیبایی جذاب است، بلکه دارای استحکام، نفوذ و مقاومت انعطاف پذیر است. کیفیت جوش های ارائه شده توسط TIG آن را به یک انتخاب محبوب در صنایعی تبدیل کرده است که جوش های قوی و دقیق بسیار مهم هستند، مانند صنایع هوافضا، خودروسازی و سایر صنایع حمل و نقل.
جوشکاری تیگ و دود کم آن
جوشکاری تیگ دود بسیار کمتری نسبت به روش میگ تولید می کند، اما باید مطمئن شوید که فلز پایه تمیز شده و از هرگونه آلودگی مانند رنگ، روغن یا روی که می تواند در جوش تداخل ایجاد کند، عاری باشد. دود کمتر جوشکاری در تئوری برای سلامت تنفسی شما بهتر است (اگرچه شما باید از تهویه و حفاظت تنفسی کافی برخوردار باشید). همچنین اثرات زیست محیطی کمتری نسبت به جوش میگ دارد زیرا تنها گازی که آزاد می شود آرگون است که در صورت آزاد شدن کمترین تأثیر را بر جو دارد.
معایب جوشکاری تیگ
در ادامه مزایا و معایب جوشکاری تیگ بهتر است به معایب این روش نیز اشاره کنیم. جوشکاری تیگ نیز مانند تمامی روشهای جوشکاری دیگر معایبی نیز دارد. در ادامه معایب این روش محبوب جوشکاری را مرور میکنیم:
- یادگیری آن سخت است.
- سرعت انجام آن پایینتر از روش میگ است.
- برای فلزات ضخیم تر مناسب نیست.
- هزینه تجهیزات بالایی دارد.
- فقط برای استفاده برروی فلز تمیز مناسب است.
بیشتر بخوانید:
جوش نقطه ای چیست و چگونه کار می کند؟