اگر در زمینه جوشکاری فعالیت داشته باشید قطعا نام کلاه ماسک جوشکاری اتوماتیک را شنیدهاید. بسیاری از افراد تفاوت میان کلاههای جوشکاری اتوماتیک و کلاههای ساده را به طور دقیق نمیدانند و از ویژگیهای آن اطلاع کامل ندارند. از این رو در این مقاله از سری مقالات آموزشی فروشگاه ابزار جوش و برش نوین ولد میخواهیم به بررسی کلاههای اتوماتیک و ویژگیهای آن بپزداریم. با ما در ادامه همراه باشید.
کلاه ماسک جوشکاری اتوماتیک چیست و چه تاریخچهای دارد؟
کلاه ماسک جوشکاری اتوماتیک در واقعی نوعی کلاه محافظ برای جوشکاری بهشمار میرود. اما این کلاه یک تفاوت بزرگ با کلاههای ساده دارد و آن در فناوری تیرهشونده خودکار آنها است که در حین جوشکاری باعث میشود بهتر از چشم خود مراقبت کنید و آنها را از صدمات نور حفظ کنید. این کلاهها از فیلترهای تیرهشونده خودکار بهرهمند هستند که تاریخچه ساخت آنها به سال 1981 میلادی بازمیگردد. در آن سال شرکت Hrnell برای اولین بار حق اختراع فیلترهای تیرهشونده خودکار را به ثبت رساند و این تکنولوژی در حال حاضر جایگاه محکنی در صنعت جوشکاری برای خود به دست آورده است.
ویژگیهای کلاههای اتوماتیک چیست؟
کلاه ماسک جوشکاری اتوماتیک که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند دارای سه ویژگی بسیار مهم هستند. هر سه این ویژگیها برای یک جوشکاری باکیفیت با حفظ سلامت جوشکار بسیار ضروری هستند. اولین ویژگی این کلاهها همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم ایناست که این کلاهها با تاریک کردن فیلترهای خود در زمانی که ضربه قوس باعث میشوند چشم شما از آسیبهای جوشکاری در امان بمانند. ویژگی مهم دیگری که این کلاهها برای شما فراهم میکنند این است که در زمانی که قوس وجود نداشته و جوشکاری انجام ندهید به حالت نیمه شفاف بازمیگردند. این ویژگی باعث میشود دید شما بهتر شود و با کیفیت بهتری بتوانید به کار خود ادامه دهید. همچنین این کلاهها امروزه دارای استاندارد ANSI Z87.1-2003 هستند که بر طبق آن محافظت کامل از نور ماورا بنفش (UV) و مادون قرمز (IR) را برای چشمانتان فراهم میکنند.
بیشتر بخوانید: مقایسه برشکاری پلاسما و اکسی سوخت، کدام یک مناسب شماست؟
اجزای فیلتر تاریکشونده خودکار کلاه ماسک جوشکاری اتوماتیک
اگر به فناوری بهکار رفته در ماسک جوشکاری اتوماتیک علاقهمند شدید شاید بد نباشد با اجزای این تکنولوژی آشنا شوید. این فیلترها از 9 لایه تشکیل شدهاند:
- دو صفحه محافظ قابل تعویض
- یک فیلتر UV / IR
- سه پلورایزر
- دو عنصر نمایشگر کریستال مایع (LCD)
- یک شیشه پوشش دهی
بیشتربخوانید: جلوگیری از پاشش جرقه جوشکاری با 5 روش ساده
چهزمانی به کلاه اتوماتیک نیاز داریم و چه زمانی نداریم؟
درست است که کلاه ماسک جوشکاری اتوماتیک فناوری بسیار جذابی دارد اما استفاده از آن برای تمامی افراد ضروری نیست. بهطور خلاصه اگر همیشه از یک فلز یکسان برای جوشکاری استفاده میکنید و فرآیند مورد استفاده در جوشکاری شما یکسان است، نیازی به استفاده از کلاههای اتوماتیک نخواهید داشت و استفاده از یک کلاه ماسک معمولی با سایه ثابت نیز میتواند نیاز شما را برطرف کند. اما در طرف مقابل در صورتی که جوشکاری هستید که از فلزات و فرآیندهای گوناگونی جهت انجام جوشکاری استفاده میکنید بهترین گزینه برای شما میتواند استفاده از کلاههای اتوماتیک باشد.
امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید. در صورتی که تجربه استفاده از کلاههای اتوماتیک را دارید آن را با ما درمیان بگذارید.