جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

همه چیز درباره جوشکاری لوله (قسمت دوم)

لوله ها در دنیای مدرن نقش انتقال منابع در فواصل بلند و کوتاه را بر عهده دارند. از لوله در جهت انتقال آب، گاز، نفت و … استفاده می شود. در هر آنچه درباره جوشکاری لوله باید بدانید (قسمت اول)، برخی نکات درباره جوشکاری این مقاطع را عنوان کردیم. فرآیند جوشکاری لوله باید با دقت و بر اساس اصول آن انجام شود، در غیر این صورت احتمال بروز مشکلات کوچک و بزرگ وجود خواهد داشت. در این مطلب با بخش دوم همه چیز جوشکاری لوله، همراه ما باشید.

پروسه جوشکاری لوله

پروسه جوشکاری لوله چندین مرحله دارد. بدین منظور فرد باید تجربیات مناسبی در این زمینه داشته باشد، چرا که این پروسه می تواند پیچیدگی زیادی داشته باشد. در ادامه با همه چیز درباره جوشکاری لوله همراه با جوش و برش نوین باشید.

به منظور جوشکاری لوله ها باید در نظر داشته که سر لوله هایی که قصد اتصال آن ها به یک دیگر وجود دارد، باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد و از هر گونه آلودگی پاک شود. چرا در صورت وجود آلودگی در سر لوله ها، احتمال بروز عیب های جوش وجود خواهد داشت.

به منظور جوشکاری لوله، از شیوه جوش چند پاس استفاده می شود. روش جوش چند پاس را ه منظور اتصال سازه های با ضخامت بالا مورد استفاده قرار می دهند.

در نظر داشته باشید که به موجب این که غالب لوله ها را در محیط زیرزمین نگهداری می کنند، احتمال دمای پایین و سرد لوله وجود خواهد داشت. به همین جهت نباید بلافاصله اقدام به انجام پروسه جوشکاری لوله نمود. چرا که می تواند موجب ترک و نشتی در لوله گردد.

اولین اقدام در جهت جوش سر به سر لوله ها، گرم نمودن دمای دو سر لوله ها است. این حرارت وارده متناسب با ضخامت لوله و جنس آن می باشد.

در نظر داشته باشید که با هر پاس جوشکاری میبایست مهره جوش را از ماده های اضافی و همچنین گرده های الکترود پاک نمایید تا از بروز عیب های جوش جلوگیری گردد.

شغل جوشکاری لوله چه سختی هایی دارد؟

برای بررسی همه چیز درباره جوشکاری لوله، سختی های شغل جوشکاری را نیز باید در نظر بگیریم.

به طور کلی از جمله مهم ترین مشکلات در زمینه جوش لوله، تغییر وضعیت جوشکاری است.

دلیل سختی زیاد جوشکاری لوله در مقایسه با بسیاری دیگر از انواع جوشکاری، مرطوب بودن محیط جوشکاری است. در این وضعیت، جوشکار موقعیت مناسبی جهت انجام کار ندارد و همین جهت به اجبار به طور مداوم جای خود را عوض می کند. زمانی که شخص جوشکاری اقدام به تغییر جای خود م کند، احتمال بروز ترک در سطوح لوله وجود خواهد داشت و این مشکل بزرگی برای این شغل است.

دیگر سختی مربوط به شغل جوشکاری لوله، فیت نبودن دو سر لوله است.

زمانی که قصد جوشکاری لوله را جوشکار دارد، احتمال جا به جایی لوله به موجب وزن زیادش وجود خواهد داشت. احتمال فیت نشدن لوله در محلآن وجود دارد و در این صورت عملیات جوش با نقص مواجه می گردد. شکستگی در محل جوش می تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد.

همه چیز درباره انتخاب الکترود در جوشکاری لوله

جوشکاری روش های مختلفی دارد و هر یک از این روش ها باید به شیوه صحیحی انجام شود. به طور کلی الکترود نقش عظیمی را در جوشکاری لوله دارد و به همین جهت برای آشنایی با همه چیز درباره جوشکاری لوله، نقش الکترود ها نیز باید در نظر گرفته شود.

به منظور انتخاب الکترود مناسب برای این عملیات جوشکاری، جنس لوله، نوع آن و همچنین ضخامت باید مورد بررسی قرار گیرد.

به منظور جوشکاری لوله هایی با ضخامت کم، از الکترود های با قطر 2.5 می توان استفاده کرد. الکترود مناسب لوله های ضخیم نیز الکترود هایی با قطر 5 می باشد.

الکترود های 3 و 4 نیز برای الکترود های مختلف بین الکترود های ضخیم و نازک کاربرد دارند.

آخرین مطالب

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *