جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هر آنچه درباره جوشکاری لوله باید بدانید (قسمت اول)

فلزات مقاطع پر کاربردی هستند که از آن ها در ساخت بسیاری محصولات دنیای مدرن استفاده می شود. در ساختمان، در تولید لوازم خانگی، در ساخت خودرو، تجهیزات صنعتی و …، همگی فلزات نقش مهمی را ایفا می کنند.

لوله ها یکی از مقاطع مهمی هستند که با استفاده از فلزات مختلف ساخته می شوند. نقش لوله فقط در ساختمان سازی و این چنین موارد نیست. از لوله ها در صنایع بزرگی نظیر نفت و گاز نیز استفاده می شود و همین امر موجب اهمیت بالای این مقاطع شده است.

تقریبا در تمامی کاربری های فلزات، روش های اتصال آن ها نیز مطرح می شود. جهت پیوند دو یا چند فلز به یکدیگر روش های مختلفی وجود دارد که بهترین آن ها را می توان جوشکاری عنوان کرد. البته جوشکاری نیز چندین روش مختلف دارد و هر یک از این روش ها باید بر اساس اصول خاصی انجام شود.

لوله ها نیز همانند غالب مقاطع فلزی با جوشکاری متصل می شوند. در واقع جوشکاری لوله یکی از مهم ترین بخش های آن محسوب می شود. چرا که در صورت جوشکاری نامناسب احتمال نشتی و این قبیل موارد وجود خواهد داشت.

اگر از نظر شغلی بخواهیم جوشکاری لوله را مورد بررسی قرار دهیم، این شغل یکی از پردرآمد ترین مشاغل می باشد. این شغل هم در ایران و هم در جهان از جمله مشاغل با درآمد مناسب محسوب می شود.

البته در کنار مزایایی که این شغل دارد، جوشکاری لوله می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. این کار باید توسط شخص متبهر و با تجربه انجام شود. چرا که هر گونه اشتباه در این کار می تواند مشکلات جبران ناپذیری را به وجود آورد.

در این مطلب در بلاگ جوش و برش نوین، به بررسی کال جوشکاری لوله پرداخته ایم. همراه با ما بمانید.

آشنایی با جوشکاری لوله

جهت اتصال لوله ها به یکدیگر از روش جوش زدن آن ها استفاده می شود. جوشکاری در واقع پایدار ترین و بهترین روش اتصال چند فلز محسوب می گردد.

این روش جوشکاری باید با دقت و بر اساس اصول خاصی انجام گیرد. جوشکار حتما باید دانش و مهارت مناسب این کار را داشته باشد.

جوش زدن این مقاطع نیز همانند دیگر مقاطع فلزی می تواند با چندین روش مختلف جوشکاری انجام گیرد. از جمله فاکتور های مورد توجه برای جوش زدن لوله ها می توان به نوع لوله، جنس آن و ضخامت اشاره کرد.

روش های جوشکاری لوله عبارتند از روش میگ MIG، روش برق، روش اکسی استیلن و … که انتخاب بهترین روش به عوامل مختلف بستگی خواهد داشت.

جوش لوله چگونه است؟

سلامت پیوند لوله ها به یکدیگر از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین جهت جوشکار باید مهارت و تحربه کافی در این زمینه داشته باشد.

اقدامات جوشکاری چندین مرحله مختلف را شامل می شود. از جمله این اقدامات، ساخت، برش و اتصال لوله های بهم می باشد.

برخی از جوشکاران هم در زمینه جوشکاری لوله فعالیت دارند و هم امکان لوله کشی دارند. اقدامات مربوط به شخص لوله کش نیز شامل نصب، مونتاژ و تثبیت سیستم های لوله کشی مکانیکی می باشد. افرادی که هم امکان لوله کشی و هم امکان جوشکاری آن ها را دارند، درآمد بالایی را کسب می کنند و به همین جهت بسیاری به دنبال کسب مهارت در هر دو زمینه می باشند.

از جمله دیگر اقدامات جوشکار لوله می توان به ادغام مقاطع فلزی با تجهیزات جوش، خواندن نقشه، تجزیه تحلیل طرح تاسیسات و مکان یابی لوله اشاره کرد.

همچنین استفاده و اطلاع از ابزار و تجهیزات گوناگون مخصوص جوش، بررسی سیستمم لوله کشی به جهت آزمایش نشتی و همچنین ساخت، برش و اتصال لوله از جمله دیگر وظایف جوشکار لوله است.

بخش دوم این مطلب را در همه چیز درباره جوشکاری لوله (قسمت دوم) بخوانید.

آخرین مطالب

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *