جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

معرفی انواع روش جوشکاری زیر آب

هتدر جهت اتصال چند فلز به یک دیگر، جوشکاری فلزات پایدار ترین و با دوام ترین روش است. پیشینه بلند جوشکاری موجب شده که این روش اتصال، شیوه های مختلفی داشته باشد. تحقیقات زیادی پیرامون جوشکاری شکل گرفته است و این روش را بهینه تر از قبل کرده است.

فلزات در صنایع بسیار زیادی استفاده می شوند. به همین جهت روش های گوناگون جوشکاری متناسب با صنعت و محیط مورد نظر استفاده می شود.

صنایع مخلتفی نظیر صنعت نفت و گاز در دریا از انواع فلز استفاده می کنند. این قبیل صنایع امکان انتقال فلز ها را به خشکی به منظور جوشکاری روی آن ها ندارند. به همین جهت روش جوشکاری زیر آب بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد.

تاریخچه جوشکاری زیر آب به جنگ جهانی دوم بر می گردد. در واقع کاربرد بالا این نوع جوشکاری اوایل در جنگ بود. اما با پایان یافتن این جنگ جهانی، در دهه 70 میلادی این روش در جهت صنایع نفت و گاز کاربرد بالایی پیدا کرد.

امروزه در جهت این نوع جوشکاری چند روش مختلف وجود دارد. به همین جهت در این مطلب به معرفی انواع روش جوشکاری زیر آب پرداخته ایم. با بلاگ جوش و برش نوین همراه باشید.

انواع جوشکاری زیر آب

در برخی صنایع، از فلزات مختلف در محیط های مرطوب استفاده می شود. به کارگیری انواع فلزات در این محیط ها، تعمیر آن ها را با چالش مواجه می کند. بدین جهت اتصال و تعمیر فلزات مختلف در محیط های آبی، از انواع جوشکاری زیر آب استفاده می شود.

به طور کلی این جوشکاری ها در دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند. جوشکاری خشک و جوشکاری مرطوب، دو نوع اصلی از انواع جوشکاری زیر آب می باشند.

معرفی جوشکاری خشک

در معرفی انواع جوشکاری زیر آب، در قدم اول به معرفی جوشکاری خشک یا Dry Welding می پردازیم.

در روش جوشکاری خشک برای جوشکاری زیر آب، از یک اتاقک مخصوص استفاده می شود. بدین منظور اتاقک مدنظر را در محیط مربوط به جوشکاری قرار داده و بعد از آن اتاقک را با گاز پر می کنند. گازی که برای پر کردن اتاقک مخصوص جوشکاری خشک در زیر آب استفاده می شود، ترکیبی از گاز های هلیوم و اکسیژن یا آرگون است. پر کردن این اتاقک با استفاده از گاز های مذکور موجب تخلیه آب با فشار بالا از اتاقک خواهد شد. در واقع با استفاده از این کار، محیط اتاقک کاملا خشک و خالی از رطوبت می شود.

برخی از اتاقک های مخصوص جوشکاری خشک زیر آب، ظرفیت سه جوشکار را دارند. تهویه این اتاقک ها را نیز خدمه روی بارج یا شناور تامین می نمایند.

جوشکاری خشک یکی از روش های مناسب برای جوشکاری در زیر آب است. چرا که با استفاده از این روش فرصت جوشکاری با کیفیتی مهیا می شود.

در نظر داشته باشید که این نوع جوشکاری هزینه بالایی را در پی دارد. به همین جهت است که علیرغم کیفیت بالای این روش جوشکاری، کم تر از آن استفاده می شود.

معرفی جوشکاری مرطوب برای جوشکاری زیر آب

همانطور که در بخش پیش به آن اشاره شد، روش جوش خشک برای جوشکاری زیر آب، کیفیت جوش بالایی دارد. ولی این روش هزینه زیادی را دارا می باشد.

دیگر روش جوش زدن در زیر آب، جوشکاری مرطوب است. برای جوش زدن با این روش، الکترود های ضد آب مورد استفاده قرار می گیرند. در این روش منبع تغذیه را عموما در سطح آب می گذارند و آن را با کابل های مخصوص به لوازم جوشکاری اتصال می دهند.

خطر جوشکاری مرطوب در زیر آب در مقایسه با جوش خشک بیشتر بوده ولی هزینه کمتری را در پی دارد.

یکی از چالش های این روش، امکان سرد شدن مهره جوش به صورت ناگهانی است که می تواند منجر به ترک خوردگی مقطع شود.

آخرین مطالب

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *