جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شرایط جوشکاری زیر آب (قسمت اول)

به کارگیری انواع فلز در صنایع مختلف، موجب اهمیت این مقاطع بیشتر از قبل شده است. فلزات استفاده های زیادی دارند. از انواع مقاطع فلزی در صنایع ساختمان سازی، خودرو سازی، صنایع پتروشیمی، هوا فضا و تقریبا بیشتر صنایع استفاده می شود. از جمله دیگر کاربرد های فلزات می توان به استفاده آن ها در صنایع کشتی سازی، استخراج نفت نیز اشاره کرد.

به جهت اتصال دو یا چند فلز به یک دیگر، روش های مختلفی وجود دارد که اصلی ترین و با دوام ترین آن ها، روش جوشکاری است. جوشکاری اگر به صورت اصولی و با دقت کافی انجام گیرد، موجب اتصالی پایدار خواهد شد.

روش اتصال با جوشکاری فلزات، به چند صورت مختلف انجام می گیرد. هر یک از این روش ها متناسب با شرایط ویژگی های فلز انتخاب می شوند.

یکی از شیوه های جالب توجه برای جوشکاری فلز، روش جوش زیر آب است. شرایط جوشکاری زیر آب باید با دقت و توجه زیادی انجام گیرد. چرا که در غیر این صورت احتمال بروز حوادث مختلفی وجود خواهد داشت. به طور کلی ترکیب الکتریسیته و آب، ترکیبی خطرناک است و به همین جهت جوشکاری زیر آب اصول خاص و نکات ایمنی زیادی دارد.

در این مطلب به بررسی شرایط جوشکاری زیر آب پرداخته ایم. در ادامه همراه با جوش و برش نوین بمانید.

تاریخچه جوشکاری زیر آب

به جهت آشنایی با این روش جوشکاری، آشنایی با تاریخچه آن خالی از لطف نیست. این روش که به انگلیسی Hyperbaric Welding نام دارد، تاریخچه اش به سال 1930 میلادی بر می گردد. اوج محبوبیت این روش مربوط به جنگ جهانی دوم است. چرا که در طول دوران این جنگ، زمان مناسب برای منتقل کردن انواع کشتی به خشکی وجود نداشت و روش جوشکاری زیر آب موجب تاثیر بسیار چشمگیری در این حوزه شد.

از جمله کاربرد های این روش می توان به تعمیر کشتی ها، سکوی نفت، سد و سازه ها اشاره داشت. چرا که این موارد باید به طور مداوم در آب شناور بمانند و پروسه جوشکاری آن ها را نمی توان به خشکی منتقل کرد.

در جهان امروز، کاربری چوشکاری زیر آب غالبا در صنعت نفت و گاز می باشد. چرا که این صنایع غالبا در دریا ها فعالیت دارند و پروسه استخراج در آن ها به لوله کشی در زیر آب نیاز دارد.

بررسی شرایط جوشکاری زیر آب

برای آشنایی با شرایط جوشکاری زیر آب، باید ابتدا کاملا با این روش آشنا شد.

تاریخچه این روش به جنگ و به منظور تعمیر کشتی های جنگی بر می گردد. لازم به ذکر است که شرایط جوشکاری زیر آب بسیار شبیه به جوشکاری در خشکی است. ولی به جهت شرایط خاص این روش جوشکاری، اصول خاصی را برای آن باید در نظر گرفت.

نکات ایمنی و به کارگیری تجهیزات مناسب جهت این جوشکاری، همواره موجب نتیجه مناسب در آن خواهد شد.

شرایط جوشکاری زیر آب به گونه ای است که آن را می توان از جمله مشاغل پر خطر و چالش برانگیز عنوان کرد. با به کارگیری و رعایت اصول ایمنی در حین این روش جوشکاری، از خطرات مربوط به آن می توان جلوگیری نمود.

با توجه به اتمام جنگ جهانی دوم و کاربرد اصلی آن در این جتگ، این جوشکاری پس از جنگ کم تر مورد توجه قرار گرفت. ولی در دهه 70 میلادی مجددا به این روش توجه شد و در صنایع نفت و گاز مورد استفاده قرار گرفت.

به جهت جوش زدن فلزات در زیر آب، شرایط مختلف باید در نظر گرفته شود و با توجه به این شرایط، نوجه جوشکاری خشک و جوشکاری مرطوب انتخاب گردد.

ب منظور انتخاب خشک و یا مرطوب بودن روش جوشکاری باید مواردی نظیر عمق آب در محل جوش و آلیاژ فلزات مورد توجه قرار گیرد.

ادامه این محتوا را در ویژگی های جوشکاری زیر آب (قسمت دوم) بخوانید.

آخرین مطالب

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *