جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جوشکاری چسبی چیست؟

تاریخچه جوشکاری به قرن ها قبل برمی گردد و تا به امروز فرآیند اتصال مواد به یکدیگر از طریق استفاده از گرما و فشار در طیف وسیعی از صنایع اهمیت دارد. بسته به نوع پروژه ای که روی آن کار می کنند، انواع مختلفی از جوش ها و فرآیندهای مورد استفاده توسط افراد در این زمینه وجود دارد. یکی از روش هایی که جوشکاران احتمالاً از آن استفاده می کنند، جوشکاری چسبی است.

جوش های چسبی جوش های کوچک و موقتی هستند که برای نگه داشتن قطعات قبل از جوش نهایی استفاده می شوند. جوش های چسبنده به حفظ هم ترازی و فاصله مناسب بین قطعاتی که با هم ذوب می شوند کمک می کند. به جرات می توان گفت که جوشکاری چسبناک بسیار مهم است. به خواندن ادامه دهید تا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه استفاده از این جوش ها در صنعت جوشکاری و همچنین در مورد نحوه عملکرد فرآیند پیدا کنید.

فرآیند جوشکاری چسب

در طول این فرآیند، معمولاً جوش‌های چسبنده کوچک در سرتاسر دو فلز متصل قرار می‌گیرند تا به درستی جا بیفتند و آنها را پس از جوش آماده کنند. فیت آپ (مرحله بین تولید قطعات مورد نیاز برای جوش و جوشکاری آنها) و تاک آپ (کاربرد جوش) کلیدهای موفقیت آمیز جوشکاری هستند.

دو یا چند فلز از طریق گرما و فشار مانند سایر فرآیندهای جوشکاری به هم متصل می شوند. جوشکاری چسبی با اتصال فلزات با استفاده از الکترودهایی انجام می شود که جریان الکتریکی را از طریق قطعات کار که به صورت موضعی گرم می شوند ارسال می کنند.

جوش های چسبناک کوچک برای حفظ ظاهر خوب قطعات کار و همچنین جلوگیری از تاب برداشتن و گرم شدن بیش از حد قبل از ایجاد جوش دائمی ایده آل هستند. طول آنها معمولاً بین نیم اینچ تا سه چهارم اینچ است و طول آنها هرگز بیشتر از یک اینچ نیست.

در بسیاری از فرآیندهای مختلف جوشکاری، مواد و قطعات به فیکسچرهایی بسته می‌شوند که از حرکت جلوگیری می‌کند و تراز را درست نگه می‌دارد. جوش های چسبی راحت هستند زیرا به رفع نیاز به بستن این مواد کمک می کنند. اغلب، جوش های چسبنده برای کارهای تولیدی با حجم کم استفاده می شود که نیاز به خرید وسایل را توجیه نمی کند.

اگر متوجه شدید که قطعات در حال جوش به درستی تراز نشده اند، می توان جوش های چسبنده را نیز جدا کرد. شما می توانید جوشکاری چسبی را مجدداً انجام دهید و آنها را به راحتی اصلاح کنید.

سایر مزایای جوشکاری چسبنده عبارتند از:

  • تقویت عملکرد ویژگی ها
  • کاهش اعوجاج ناشی از جوش
  • حفظ شکاف مفصلی مناسب
  • کمک به تقویت استحکام جوش
  • جوش جوشی در مقابل جوش نقطه ای

ممکن است بین جوش نقطه ای و جوشکاری و اینکه آیا این دو یکسان هستند سردرگمی وجود داشته باشد. جوش نقطه ای، بر خلاف جوشکاری چسبی، در مورد محکم کردن اتصالات نهایی و دائمی در جوش است.

در جوش نقطه ای از هیچ ماده پرکننده ای برای جوش دادن قطعات مواد به یکدیگر استفاده نمی کند و عمدتاً روی مواد نازک مانند فویل یا مش سیم استفاده می شود. جوش نقطه ای با اتصال الکترودها به سطوح فلز کار می کند، سپس جریان و فشار برای اتصال مواد اعمال می شود.

برای کمک به یادآوری تفاوت بین این دو، فقط به یاد داشته باشید که جوش نقطه ای دائمی است، در حالی که جوشکاری چسبنده لزومی ندارد. جوش نقطه‌ای به کاربر اجازه حذف قطعات را نمی‌دهد. وقتی صحبت از نمادها می‌شود، یکی برای جوش نقطه‌ای دایره‌ای است که در بالای نمودار مرجع روی نقشه یک پروژه قرار می‌گیرد. هیچ نماد رسمی جوش چسبنده وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: 

تکنسین قوس الکتریکی کیست؟ قسمت اول

تکنسین قوس الکتریکی کیست؟ قسمت دوم

آخرین مطالب

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *