مقاطع فلزی در صنایع بسیار زیادی به کار گرفته می شوند. اتصال پایدار و مستحکم این مقاطع با روش های مختلفی قابل شکل گیری است. یکی از روش های اتصال دو یا چند فلز به یک دیگر، روش جوشکاری است. البته جوشکاری تنها روش اتصال نیست، اما پایدار ترین و مقرون به صرفه ترین روش، روش جوشکاری است. در جوشکاری با استفاده از حرارت یا فشرده سازی دقیق، فلزات بهم متصل می شوند. جوشکاری را می توان با شیوه های مختلف انجام داد. یکی از روش های جوشکاری، روش جوشکاری فلاش است. این روش را در صنایع مختلف در جهت اتصال فلزات زیادی استفاده می کند. در ادامه به معرفی جامع جوشکاری فلاش می پردازیم. همراه با جوش و برش نوین بمانید.
روش جوشکاری فلاش چیست؟
جوشکاری روشی است که برای متصل کردن انواع فلزات به یکدیگر استفاده می کنند. جوشکاری را با شیوه های مختلفی می توان انجام داد. یکی از روش های مناسب برای این کار، روش جوشکاری فلاش است.
جوشکاری نوع فلاش، جوش لب به لب می باشد که در آن سطوح فلزی را به یک دیگر متصل می کنند. در این روش جوش فلزات با استفاده از جریان الکتریکی انجام می گیرد.
یکی از ویژگی های روش جوشکاری فلاش این است که در این روش خاصیت جریان الکتریکی می تواند از فلز عبور داده شود. این موضوع به خاصیت رسانا بودن فلز رخ می دهد. در این روش امکان عبور جریان الکتریکی علیرغم فاصله کمی که میان قطعه ها است، وجود خواهد داشت.
عملکرد جوشکاری فلاش چگونه است؟
روش های جوشکاری هر کدام مزایا و معایبی دارند. به کارگیری روش مناسب برای هر روش جوشکاری، موجب حفظ خواص آن خواهد شد.
در روش جوشکاری فلاش، جریان به واسطه فلزات ضروری اعمال می گردد. این کار برای شکل گیری یک پیوند کار می باشد.
فلزات خواص رسانایی دارند و به همین جهت در روش جوشکاری فلاش، فلز به خودی خود نقش یک رسانا را خواهد داشت. در این روش فلز اجازه ایجاد جریان را می دهد.
در این شیوه اتصال فلزات، میزان زیادی گرما به وجود می آید. مقدار گرمای حاصله در این روش به مقداری است که فلزات به هم جوش داده شده و یک جوش به وجود بیاید.
روش جوشکاری فلاش، یک روش خاص برای جوشکاری می باشد. چرا که در این روش جریان از قطعه فلزی زمانی عبور داده می شود که فاصله میان آن قرار دارد.
در این روش، شکاف میان فلزات به قدری کم می باشد که امکان قوس کردن جریان میان شکاف به وجود می آید. این کار موجب تولید گرما در فلزاتی که قصد جوشکاری آن ها را دارید، می شود. لازم به ذکر است که در روش فلاش، گرما موجب نرمی و غالبا ذوب شدن سطح فلز می شود. این میزان گرما برای این منظور کافی می باشد.
پس از به وجود آمدن گرما در روش فلاش، جوشکار فلزات را به یک دیگر می فشارد و بدین جهت، پیوندی مستحکم و مطمئن به وجود خواهد آمد.
پس از اتصال فلزات توسط جوشکار و رسیدن دمای سطح فلز به میزان مورد نیاز، جریان قطع خواهد شد. با قطع شدن جریان جوشکار تنها باید منتظر بماند تا جوش سرد گردد.
مزایای فرآیند جوش از این طریق چیست؟
این روش جوش زدن امروزه در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. علت آن نیز امکان به کارگیری روش فلاش در بسیاری از موارد است. در واقع هر قطعه ای که امکان گیره شدن داشته باشد و به طور آهسته به دیگر فلز وصل شود را می توان برای این منظور استفاده کرد.
دیگر مزیت جوشکاری فلاش، عدم نیاز به پر کننده در این روش است. در روش فلاش کارگر جوشکار نیازی به آماده سازی سطح نخواهد داشت.