در دنیای امروز، از انواع فلزات استفاده های زیادی می شود. در واقع با صنعتی شدن بسیاری از عرصه ها کاربرد فلزات روز به روز در حال افزایش است. به موجب به کارگیری بالای فلزات در صنایع مختلف و نیاز به ساخت اشکال مختلف از آن ها، اتصال فلزات به یک دیگر حائز اهمیت است. روش های مختلفی برای اتصال دو فلز و یا چندین فلز به یک دیگر وجود دارد. جوشکاری صنعتی در واقع مناسب ترین روش برای این منظور می باشد. در عمل جوشکاری با اتصالی که به موجب گرما رخ می دهد، مقاومت بالایی شکل می گیرد.
جوشکاری صنعتی
فلزات یکی از مهم ترین مقاطع در صنایع امروزی محسوب می شوند. در ساختمان سازی، در ساخت وسایل نقلیه، در تولید سیستم های ارتباطی و …، همگی از فلز استفاده می شود. فلزات در انواع مختلف با استحکامات متفاوت تولید و به کار گرفته می شوند. ولی کاربری بالای این مقاطع به موجب اتصالات دقیق میان آن ها می باشد.
در صنایع مختلف از شیوه های گوناگون در جهت اتصال این مقاطع استفاده می شود. یکی از بهترین روش ها برای متصل کردن دو یا چند فلز به یک دیگر، روش جوشکاری است.
جوشکاری صنعتی روشی به منظور رساندن دائمی ماده ها و چند فلز به یک دیگر می باشد. این روش را می توان تنها روش پایدار عنوان کرد که با استفاده از آن اتصال فلزات در طولانی مدت شکل می گیرد.
اگر بخواهیم جوشکاری صنعتی را به طور خلاصه تعریف کنیم، به اتصال و یا همجوشی قطعه های کار به کمک گرما و یا فشرده سازی، جوشکاری گفته می شود. به کمک این روش در نهایت یک قطعه مستقل به وجود می آید.
حوشکاری چگونه انجام می شود؟
برای اتصال چند فلز به یک دیگر عموما از گرما استفاده می شود. گرما در این روش از منابع مختلفی تامین می گردد. عموما منبع گرما در روش جوشکاری شعله قوس الکتریکی می باشد. در شعله قوس الکتریکی، منبع گرما از الکتریسیته به وجود می آید.
در فرآیند انجام جوشکاری صنعتی، در قدم اول ماده های اولیه را ذوب کرده و با این کار، دانه جوش شکل می گیرد.
پس از ذوب و شکل گیری دانه جوش، نوبت به حرارت دهی و یا اعمال فشار حرارتی می رسد. در این بخش ماده ها به منظور رسیدن به درجات جوش مدنظر حرارت داده شده و یا از اعمال فشار حرارتی استفاده می شود و در کنار آن از پر کننده ها استفاده می گردد.
لازم به ذکر است که در جوشکاری صنعتی روش های مختلفی به کار گرفته می شود. بعضی از پروسه های جوشکاری موجب بروز جرقه شده و بعضی دیگر ضرورتی به بکارگیری حرارت بیش از اندازه ندارند.
جوشکاری صنعتی چه کاربردی دارد؟
با توجه به نقش بالای فلزات در صنایع مختلف، جوشکاری صنعتی نیز در صنایع زیادی کاربرد دارد.
از جمله اصلی ترین صنایعی که از جوشکاری در آن استفاده می شود، می توان به خودروسازی و لوازم خانگی اشاره کرد.
جوشکاری صنعتی همچنین در ساخت تجهیزات کشاورزی، قطعات کامپیوتر، تجهیزات معدن و اکتشاف نیز کاربرد دارد.
در راه آهن، کوره، تهویه، قطعه های هسته نیز از روش جوشکاری صنعتی استفاده می شود.
کاربرد جوشکاری صنعتی در خودروسازی
همانطور که گفتیم یکی از اصلی ترین کاربرد های جوشکاری صنعتی، صنعت خودروسازی است. از جمله کاربرد های جوشکاری در خودروسازی می توان به ساخت شاسی خودرو، قاب صندلی خودرو و نصب دکوراسیون داخل خوردو اشاره کرد.
روش های جوشکاری کدام اند؟
روش های جوشکاری با توجه به کاربرد و نوع فلز می تواند متفاوت باشد. از جمله روش های جوشکاری می توان به جوش قوس الکتریکی، جوش لب به لب، جوش درز، جوش نقطه و جوش لیزری اشاره کرد.