در دنیای مدرن، فلزات از جمله مهم ترین مقاطع مورد استفاده توسط بشر هستند. مقاطع فلزی امروزه در انواع مختلف با اهداف کاربری متنوع مورد استفاده قرار می گیرند. اما به منظور کاربری انواع فلز، اتصال آن ها به یک دیگر باید به طرز صحیح صورت گیرد. بدین منظور، روش جوشکاری روشی پایدار و کاربردی در جهت اتصال چندین فلز به یکدیگر می باشد. به منظور جوشکاری مقاطع فلزی، روش های مختلف جوشکاری وجود دارند که در هر یک از آن ها مزایا و معایب مختلفی مشاهده می شود. یکی از دستگاه های مورد استفاده در جهت جوشکاری، دستگاه اینورتر جوشکاری است. در ادامه به معرفی و بررسی دستگاه اینورتر جوشکاری و کاربرد آن می پردازیم. در ادامه این مطلب با جوش و برش نوین همراه بمانید.
اینورتر جوشکاری چه دستگاهی است؟
روش های جوشکاری از گذشته به منظور اتصال مقاطع فلزی به یک دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. جوشکاری نیز مانند بسیاری از صنایع در دنیای مدرن تحت تاثیر تغییرات و تکنولوژی های مختلفی قرار دارد. یکی از ابزار های مدرن مورد استفاده در جهت جوشکاری، دستگاه اینورتر جوشکاری می باشد.
دستگاه اینورتر در کشور های زیادی مورد استفاده قرار می گیرد و در ایران نیز در سال های اخیر متقاضیان زیادی را داشته است.
در دستگاه اینورتر جوشکاری، جریان برق ورودی تبدیل می شود. در این دستگاه ها منبع برق ورودی شهر، که برق AC با فرکانس 50 الی 60 هرتز می باشد، با یک یکسو کننده، به جریان DC تبدیل خواهد شد. پس از تبدیل جریان به واحد اینورتری در این دستگاه ها، دستگاه مورد نظر به جریان متناوب موج مربعی با فرکانس زیاد 1 الی 10 کیلو هرتز تغییر خواهد یافت.
طراحی و نوع دستگاه اینورتر جوشکاری موجب سایز و وزن آن ها شده و به همچنین صرفه جویی در مصرف برق را نیز به همراه دارد. با استفاده از دستگاه های اینورتر جوشکاری، امکان صرفه جویی در مصرف انرژی به میزان 20 تا 30 درصد وجود دارد.
دستگاه های اینورتر جوشکاری انواع مختلفی دارند و هر یک از آن ها دارای مزایا و گاها معایبی می باشد.
در ادامه به بررسی برخی از مزایای این دستگاه ها می پردازیم.
مزایای استفاده از اینورتر در عملیات جوش چیست؟
اینورتر ها محصول دنیای مدرن در زمینه جوش فلزات می باشند. این دستگاه ها جریان ورودی AC را به جریان DC تبدیل می کند. با استفاده از این دستگاه ها می توان تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کرد. در واقع برای کارگاه ها و صنایعی که بسیار از جوشکاری استفاده می کنند، این دستگاه ها می توانند در حد زیادی موجب کاهش هزینه های انرژی شوند.
یکی از مهم ترین مزایای استفاده از اینورتر در عملیات جوش، افزایش کیفیت جوش می باشد. به موجب استفاده از این دستگاه ها، در هزینه ها صرفه جویی می شود.
دیگر مزیت استفاده از این دستگاه ها، عدم تولید آلودگی صوتی است. در واقع این دستگاه ها را می توان فاقد آلودگی صوتی عنوان کرد.
امکان کنترل سریع مشخصات دینامیکی، از دیگر مزایای استفاده از دستگاه اینورتر می باشد. امکان کنترل با سرعت بالای این دستگاه ها در شرایط مختلف مهیا است. همچنین پایداری پارامتر های جوشکاری با استفاده از دستگاه اینورتر، از دیگر مزایای استفاده از اینورتر در عملیات جوش می باشد.
راندمان مناسب از دیگر ویژگی های به کارگیری اینورتر جوشکاری است. این دستگاه ها ضریب قدرت بسیار زیادی داشته و این یکی دیگر از دلایلی است که استفاده از آن ها معقول تر می کند.
همانطور که گفتیم دستگاه اینورتر دارای اندازه و وزن مناسبی است و همه این ها به موجب ساختار آن است. به همین جهت امکان حمل و نقل راحت و انبارداری مناسب را می توان از جمله دیگر مزایای استفاده از اینورتر جوشکاری عنوان کرد.