جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

انواع گاز جوشکاری کدام اند؟ (بخش اول)

در دنیای امروز، فلزات یکی از مهم ترین کالا ها محسوب می شوند. فلزات در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید و عرضه می شوند. به جهت استفاده از این مقاطع در صنعت، آن را به اشکال مورد نظر در می آورند که عموما نیاز به اتصال فلز به فلزی دیگر خواهد بود. روش های جوشکاری به جهت این موضوع مورد استفاده قرار می گیرند. در روش های مختلف جوش، از انواع گاز جوشکاری استفاده می شود.

انواع گاز جوشکاری

جوشکاری پایدار ترین روش در جهت اتصال میان فلزات به یکدیگر است. به جهت جوشکاری از گاز های بی اثر یا فعال استفاده می شود. انواع گاز جوشکاری مورد استفاده در این عملیات، موجب تغییر در خود گاز نشده و تغییری نیز به وجود نمی آورند.

انواع گاز جوشکاری هنگام استفاده اشتعال پیدا نکرده و موجب ساخت گرما نمی شوند.

کاربرد انواع گاز جوشکاری

با توجه به این کار در پروسه جوشکاری از گاز های بی اثر استفاده می شود، سوال پیش می آید که نقش این گاز ها در فرآیند جوشکاری چیست. کاربرد انواع گاز جوشکاری در واقع این است که این گاز ها موجب می شوند تا عناصر نامطلوب به منطقه جوشکاری وارد نشوند. این گاز ها موجب تغییرات مثبت در روند جوشکاری شده و موجب اتصال مناسب تر خواهند شد.

از آن جایی که در طی فرآیند جوشکاری، هوا وارد قوس جوش می شود، این موضوع موجب تولید حباب های هوا در درون فلز خواهد شد. با ورود این حباب ها به درون فلز مذاب، جوشی ضعیف و با کیفیت کم صورت می گیرد. به همین جهت است که از انواع گاز جوشکاری به منظور حفاظت از این پدیده استفاده می شود.

این گاز ها از حوضچه جوش در مقابل انواع آلاینده حفاظت می کنند. از جمله این آلاینده ها می توان به اکسیژن، نیتروژن و هیدروژن اشاره کرد.

عموما گاز های مورد استفاده جهت محافظت گاز های خنثی می باشند که پروسه جوشکاری را بهبود می بخشند. از جمله مزایای کاربرد انواع گاز جوشکاری می توان به افزایش جریان شوندگی، نفوذ بهتر، سطح مهره با صافی بیشتر و خواص مکانیکی مطلوب اشاره کرد.

معرفی انواع گاز جوشکاری

همانطور که گفتیم انواع گاز های جوشکاری عموما بی اثر می باشند. اما برخی از گاز های مورد استفاده در این صنعت نیز نیمه بی اثر می باشند.

گاز های آرگون و هلیم از جمله گاز های بی اثر و گاز های هیدروژن، اکسیژن، دی اکسید کربن و گاز نیتروژن، از جمله گاز های نیمه بی اثر می باشند.

آرگون و کاربرد آن در جوش

گاز مورد استفاده در حین جوشکاری، باید متناسب با فرآیند جوش و فلز مورد نظر باشد. آرگون که یکی از پر مصرف ترین گاز ها در این زمینه است، از جمله گاز های بی اثر محسوب می شود. از گاز را غالبا در جهت جوش فولاد ضد زنگ و آلومینیوم مورد استفاده قرار می دهند.

این گاز را می توان مناسب ترین گاز در جهت جوشکاری TIG عنوان کرد. همچنین آرگون در جوش MIG نیز یک محافظ فوق العاده است.

گاز هلیوم

یکی دیگر از گاز های مورد استفاده به عنوان محافظ در جوشکاری، گاز هلیوم می باشد. این گاز نفوذ عمیق تر را مهیا کرده و موجب افزایش گرمای ورودی می شود.

این گاز را به جهت قوس ثابت با آرگون ترکیب می کنند و نتیجه حاصله بسیار مناسب خواهد شد.

گاز دی اکسید کربن در جوشکاری

دی اکسید کربن را می توان رایج ترین گاز مورد استفاده در جوش نوع MIG عنوان کرد. این گاز قیمت کم تری در مقایسه با گاز آرگون دارد. ترکیب این گاز با گاز آرگون، موجب پاشش کم تر و همچنین کیفیت بهتر جوش ها خواهد شد.

در بخش دوم معرفی گاز های جوشکاری، با سایر گاز های مورد استفاده در جوشکاری آشنا می شویم.

آخرین مطالب

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *