جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

انواع پوشش الکترود جوشکاری

در این مقاله از مقالات آموزشی فروشگاه ابزار جوش و برش نوین قصد داریم شما را با انواع پوشش الکترود جوشکاری و ویژگی‌های آن‌ها آشنا کنیم. فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی با استفاده از الکترود دستی را می‌توان قدیمی‌ترین و یکی از متداول‌ترین روش‌های جوش‌کاری محسوب کنیم که به واسطه برقراری قوس الکتریکی میان یک الکترود پوشش‌دار و فلزاتی که قصد جوش‌دادن آن‌ها را داریم اتفاق می‌افتد. این میله امروزه در پوشش‌ها و ترکیبات گوناگونی تولید می‌شود که در این مقاله قصد داریم به بررسی معروف‌ترین‌های آن‌ها بپردازیم. با ما همراه باشید.

انواع پوشش الکترود جوشکاری

در ادامه با انواع پوشش الکترود جوشکاری آشنا خواهیم شد، این پوشش‌ها عبارتند از:

پوشش سلولزی

پوشش سلولزی را می‌توان یکی از مرسوم‌ترین پوشش‌های الکترود به‌شمار آورد. یکی از ویژگی‌های این پوشش در این است که از یک سو کمی از پایداری قوس الکتریکی می‌کاهد. اما در مقابل باعث افزایش نفوذ جوش می‌گردد. الکترود حاوی این پوشش را می‌توان در جوشکاری‌های جریان متناوب و همچنین مستقیم استفاده کرد و بد نیست اشاره کنیم کخ برداشتن سرباره حاصل از این نوع پوشش کمی دشوار خواهد بود.

پوشش رتیلی

یکی از دلایل محبوبیت پوشش رتیلی الکترود جوشکاری در سهولت استفاده از آن است. این پوشش گرچه به اندازه مدل سلولزی نفوذ بالایی ندارد اما به روند جوشکاری سهولت بیشتری می‌بخشد. همچنین باعث کاهش میزان پاشش جوش می‌گردد و جداکردن سرباره حاصل از آن نیز به راحتی انجام می‌گیرد. این پوشش نیز مانند پوشش سلولزی توانایی جوشکاری در هردو جریان متناوب و مستقیم را به شما می‌دهد.

بیشتر بخوانید: جلوگیری از پاشش جرقه جوشکاری با 5 روش ساده

پوشش قلیایی در انواع پوشش الکترود جوشکاری

پوشش قلیایی از مهم‌ترین پوشش‌های الکترود به شمار می‌رود. از ویژگی‌های مهم این پوشش افزایش و بهبود خواص مکانیکی فلز جوش می‌باشد و قابلیت جوشکاری با جریان‌های متناوب و مستقیم را دارد. البته بد نیست اشاره کنیم که این پوشش اندکی موجب ناپایداری در قوس الکتریکی می‌گردد.

پوشش اکسیدی

پوشش اکسیدی ظاهر مناسبی برای جوش ایجاد می‌کند و از این رو آن را می‌توان یکی از بهترین پوشش‌ها برای یک جوشکاری تمیز به شمار آورد. همچنین در زمان استفاده از این پوشش جداشدن سرباره به آسانی اتفاق می‌افتد. این پوشش نیز قابلیت جوشکاری با هردو جریان متناوب و مستقیم را دارا بوده و از این جهت تفاوتی با پوشش‌های معرفی شده قبلی ندارد.

پوشش با جایگزینی بالا در انواع پوشش الکترود جوشکاری

حال که با معروف‌ترین انواع پوشش الکترود جوشکاری آشنا شده‌اید بد نیست نکته‌ای را درباره پوشش‌های جوشکاری بیان کنیم. برخی از پوشش‌های فوق وجود دارند که در تولید آن‌ها پودر آهن به‌کار گرفته می‌شود. وجود پودر آهن در پوشش جوش باعث می‌شود که نرخ رسوب در جوشکاری بالاتر رفته و نرخ اتصال بیشتر شود. همچنین وجود پودر آهن باعث افزایش سرعت جوشکاری می‌شود.

بیشتر بخوانید: مقایسه برشکاری پلاسما و اکسی سوخت، کدام یک مناسب شماست؟

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید هرکدام از پوشش‌های جوشکاری ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که نسبت به کاری که می‌خواهید انجام دهید می‌توانند شما را یاری کنند. به‌طور خلاصه استفاده از پوشش‌های سلولزی میزان نفوذ را افزایش می‌دهد. در عین حال پوشش‌های قلیایی خواص مکانیکی فلزها را بهبود می‌بخشند. پوشش‌های اکسیدی ظاهری زیبا به‌کار شما خواهند بخشید و پوشش‌های حاوی آهن می‌توانند باعث افزایش میزان رسوب گردد. در نهایت تصمیم با شماست که براساس نیازهای خود در جوشکاری یکی را انتخاب کنید. از اینکه با ما همراه هستید از شما سپاس‌گزاریم. فراموش نکنید نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.

آخرین مطالب

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *