فلزات قطعات پر کاربرد دنیای امروز ما می باشند. این مقاطع از صنعت ساختمان سازی گرفته تا صنایع نظامی، خودرو سازی و … همگی مورد استفاده قرار می گیرند. به همین جهت است که اقدامات مربوط به انواع فلزات نیز همواره کاربرد دارد و باید در صنایع مربوط به آن مورد استفاده قرار گیرند. یکی از اقدامات مربوطه به انواع فلزات، عملیات جوش و برش آن ها است. با جوشکاری انواع فلز می توان ابزار های جدیدی خلق کرد که از ترکیب انواع فلزات با یکدیگر به وجود بیاند. جوشکاری صنعت بزرگی در جهان است که در صنایع بسیار زیادی کاربرد دارد. این صنعت نیز در طول زمان دستخوش تغییرات مختلفی شده است. یکی از ابزار های مورد استفاده در این صنعت، اینورتر است. انواع دستگاه اینورتر جوشکاری، به منظور اتصال فلزات به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند.
در این مطلب به معرفی و بررسی انواع دستگاه اینورتر جوشکاری می پردازیم.
اینورتر جوشکاری چیست؟
در جهت اتصال فلزات در صنایع مختلف، پایدار ترین روش مورد استفاده، روش جوشکاری است. در جوشکاری دو فلز به بهترین نحو به یک دیگر اتصال می یابند. البته جوشکاری نیز دارای اصولی است که به کارگیری این اصول الزام برای یک اتصال پایدار است.
اینورتر جوشکاری، دستگاهی کاربردی در جهت انجام اتصال فلزات با عملیات جوش است. با استفاده از اینورتر، انرژی برق AC به انرژی DC تبدیل می شود. با تبدیل این انرژی ها به یک دیگر، صرفه جویی بالایی در زمینه مصرف برق در جوشکاری ایجاد می شود.
با استفاده از اینورتر به منظور جوش زدن فلزات به یکدیگر، می توان 20 تا 30 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی داشت. این میزان صرفه جویی برای پروژه هایی که نیاز به جوشکاری بالا دارد می تواند بسیار چشمگیر باشد.
انواع دستگاه اینورتر جوشکاری کدام اند؟
دستگاه های اینورتر جوشکاری، از جمله ابزار های مدرن در زمینه عملیات جوشکاری می باشند. این دستگاه ها به طور کلی به سه نوع تقسیم می شوند که هر یک از این انواع دستگاه اینورتر جوشکاری، به منظور یک نوع جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد.
معرفی دستگاه اینورتر MIG
یکی از روش های جوشکاری، روش MIG است. دستگاه اینورتر MIG نیز دستگاه جوشکاری ای است که در آن از گاز های بی اثر فلزی استفاده می شود. به روش جوشکاری با استفاده از دستگاه MIG، جوشکاری قوسی نیز می گویند.
هر یک از روش های جوشکاری کاربرد های مختلفی دارد. کاربرد جوشکاری MIG نیز عوما کار های امنیتی، کار های هنری و مجسمه سازی است.
طریقه کاربری و جوشکاری در روش MIG بدین صورت است که با حرارت فلز که توسط قوس الکتریکی الکترود صورت می گیرد، فلزات ترکیب می شوند.
معرفی انواع دستگاه اینورتر جوشکاری دستگاه تیگ TIG
دیگر نوع دستگاه های جوشکاری، دستگاه جوشکاری TIG می باشد. این نوع جوشکاری، جوش گاز بی اثر است. جوشکاری تیگ با جوشکاری میگ تفاوت هایی دارد. مهم ترین تفاوت میان جوشکاری با این روش در مقایسه با روش میگ، عدم ذوب الکترود است. در جوشکاری میگ، الکترود ذوب می گردد ولی در جوشکاری TIG این گونه نیست.
از جوشکاری تیگ در صنایع مختلفی استفاده می شود. این نوع جوشکاری امروزه در صنایعی نظیر هواپیما سازی و خودرو سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
دقت در جوشکاری نوع تیگ بالا است. چرا که در این نوع دستگاه های جوشکاری پاشش رخ نمی دهد و به همین جهت عملیات جوش فلز، با دقت بسیار زیادی صورت می گیرد.
جوشکاری با دستگاه جوش نقطه ای
از روش جوش نقطه ای، در جهت اتصال ورق فلزی که در رو به رو یکدیگر قرار دارد، می توان استفاده کرد. به منظور جوش با دستگاه جوش نقطه ای، جوش با دو الکترودی که در مقابل یک دیگر هستند انجام می گیرد.