فلزات در دنیای ما تقریبا در تمام بخش ها نقش دارند. در ساختمانی که زندگی می کنیم، در وسایل نقلیه و …، همگی فلزات عناصر بسیار موثری می باشند. به همین جهت فعالین صنعتی در حوزه فلزات گروه بسیار گسترده ای را شامل می شود. کارخانه ها و کارگاه های تولید مقاطع فلزی، آن ها را می سازند و سپس به جهت کاربری های مختلف به طور مستقیم و غیر مستقیم مورد استفاده قرار می گیرند.
یکی از اقدامات مهم و اساسی در به کارگیری انواع فلزات، اتصال آن ها به یک دیگر است. روش های اتصال فلزات باید به درستی و متناسب با نیاز پروژه صورت گیرد تا مشکلی متوجه محصول نهایی نباشد.
به جهت اتصال پایدار فلزات، از روش جوش یا همان جوشکاری استفاده می شود. به جهت بهره مندی از خواص جوشکاری باید مراحل آن با دقت انجام گیرد.
جوشکاری همچون بسیاری از روش های دیگر، شیوه های مختلفی دارد. در برخی از جوشکاری ها از گرما به جهت ذوب فلز استفاده می شود و سپس بخش ذوب شده موجب اتصال می شود.
اما یکی دیگر از روش های جوشکاری جوش سرد است. در روش جوش سرد، عملیات جوشکاری بدون نیاز به گرما و همجوشی انجام می گیرد. در برخی از روش های جوش سرد نیاز به مقدار کمی همجوشی و یا گرما نیز وجود خواهد داشت. در روش جوش سرد، انرژی مورد نیاز به جهت جوشکاری با استفاده از فشار به دست می آید. همچنین در جوش سرد هیچگونه فاز مایع و یا مذابی در محل اتصال قرار ندارد. جوش سرد همچون دیگر روش های جوشکاری باید بر اساس اصول خاصی انجام گیرد. به همین جهت آشنایی با اصول جوش سرد حائز اهمیت است.
در ادامه به بررسی اصول جوش سرد می پردازیم. همراه وبسایت جوش و برش نوین باشید.
بررسی اصول جوش سرد
جوشکاری روشی پایدار برای اتصال دو و یا چندین فلز به یک دیگر می باشد. جوش سرد یکی از شیوه های جوشکاری است که در آن میزان کمی گرما و یا همجوشی نیاز است. در برخی از شیوه ها نیازی به هیچ یک نیست. در جوش سرد اتصال با استفاده از فشار صورت می گیرد.
تاریخچه جوش سرد به حدود یک قرن پیش و دهه 1940 میلادی بر می گردد.
کدام فلزات امکان اتصال با جوش سرد دارند؟
یکی از اصول جوش سرد این است که فلز مورد نظر قابلیت جوش سرد را داشته باشد. به همین جهت در بررسی اصول جوش سرد، ابتدا باید این فلزات را مورد بررسی قرار دهیم.
به طور کلی فلزی که جهت جوش سرد از آن استفاده می شود باید انعطاف مناسبی داشته باشد. ولی غالب فلزاتی که در آن ها از جوش سرد استفاده می شود عبارت است از سری 7xxx، آلیاژ های برنج 30/70، مس، روی، آلیاژ های نقره، نقره، طلا و نیکل.
همچنین در فولاد ضد زنگ نیز می توان از جوش سرد استفاده کرد که البته برای این کار نیاز به فشار بسیار بالایی می باشد.
لازم به ذکر است که در فلزاتی که کربن در آن ها به کار رفته، امکان استفاده از جوش سرد وجود ندارد.
اصول قدرت جوش سرد چقدر است؟
قدرت جوش سرد یکی از مهم ترین دغدغه های فعالین در این زمینه است. در شرایط متناسب جوش، این روش جوشکاری می تواند اتصالی را به اندازه مواد اصلی فلز بسازد.
جوش سرد در بعضی مواقع امکان ایجاد قدرتمند ترین جوش ها را دارد.
دوام جوش سرد چقدر است؟
در بررسی اصول جوش سرد، بررسی دوام آن نیز حائز اهمیت است. این نوع جوش اگر شرایط مناسبی صورت گیرد امکان ساخت اتصالات و جوش های دائمی را دارد. در مقابل در شرایط نامناسب اتصال با جوش سرد، امکان از بین رفتن جوش وجود خواهد داشت.