جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آندرکات جوشکاری به چه می گویند؟

در دنیای صنعتی امروز، استفاده از فلزات در مقایسه با گذشته بیشتر شده است. از فلزات در عرصه های مختلف صنعتی استفاده می شود. برای مثال یکی از پر کاربرد ترین مصارف انواع فلز، در ساختمان سازی است. امروزه اهمیت استحکام سازه در حدی است که سازندگان همواره به فکر استفاده از متریال با کیفیت هستند. به کارگیری انواع مقاطع فلزی آهنی و فولادی می تواند موجب بیشتر شدن استقامت سازه شود. اما کاربرد فلزات فقط محدود به صنعت ساخت و ساز نیست. بلکه از انواع فلزات در صنایع نظامی، کشاوری، هوا فضا و … نیز استفاده می شود. به همین جهت است که روش های اتصال فلزات به یک دیگر نیز مورد توجه صنایع مختلف قرار می گیرد. پایدار ترین روش اتصال فلزات، روش جوشکاری است. جوشکاری در صورتی که اصولی انجام نشود ممکن است موجب بروز آندرکات جوشکاری شود.

آندرکات جوشکاری در واقع همان بریدگی کنار جوش است که ممکن است به علل مختلفی در حین عملیات جوشکاری بروز پیدا کند. در این مطلب به بررسی دقیق تر آندرکات جوشکاری و راهکار های مناسب برای جلوگیری از بروز آن می پردازیم. همراه با مجله خبری فروشگاه جوش و برش نوین بمانید.

آندرکات جوشکاری Undercut چیست؟

جوشکاری پایدار ترین روش اتصال دو یا چند فلز به یک دیگر است. این روش از گذشته در جهت اتصال فلزات مورد استفاده قرار می گرفت. البته جوشکاری های امروزه در مقایسه با انواع آن در گذشته تفاوت های زیادی دارد. برای مثال دستگاه هایی که امروزه در جهت جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد عموما دارای وزن کمتر و مصرف انرژی مناسب تری می باشند.

جوشکاری برای انواع فلزات در اندازه های مختلف صورت می گیرد. به همین جهت در انواع جوشکاری هایی که صورت می گیرد ممکن است اشکالاتی به وجود آید. یکی از اشکالات شایع در حین جوشکاری، آندرکات Undercut است. آندرکات در واقع همان بریدگی در کنار جوش می باشد. بروز آندرکات ها در جوش می تواند موجب کاهش کیفیت جوش در فلزات شود. به همین جهت است که این بریدگی ها باید توسط بازرسین متخصص در زمینه جوش مورد بررسی قرار گیرند.

در تعریف آندرکات جوشکاری باید عنوان کرد که بریدگی های کنار جوش به شیار هایی گفته می شود که در فلز پایه در نزدیکی منطقه جوش و پاس ریشه به وجود می آید. دلیل به وجود آمدن این بریدگی ها در عملیات جوشکاری، عدم توان جوش در پر کردن آن ناحیه است. عدم پر شدگی کامل ناحیه جوش موجب تضعیف جوش شده و غالبا ترک هایی را در آن ناحیه به وجود می آورد.

دلایل بروز آندرکات در عملیات جوش چه می باشد؟

در عملیات جوشکاری، اتصالی مستحکم و با دوام از جمله اهداف ما می باشند. به همین جهت بروز بریدگی در نواحی جوش می تواند موجب کاهش کیفیت و ثبات جوش شود. آندرکات هایی که در حین عملیات جوشکاری به وجود می آیند می تواند مشکلات زیادی را در پی داشته باشند.

به دلیل اهمیت جلوگیری از بروز آندرکات، در ادامه به بررسی دلایل ایجاد آن می پردازیم. دلایل ایجاد بریدگی جوش در انواع جوشکاری متفاوت است. به همین جهت عمده دلایل آن را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم.

یکی از دلایل اصلی در بروز آندرکات ها در عملیات جوش، گرمای بیش از اندازه در ناحیه جوشکاری می باشد.

علاوه بر گرمای بیش از حد، نگهداری بلند مدت قوس الکتریکی نیز می تواند یکی از دلایل بروز آندرکات شود.

گاز های محافظ یکی از انواع مواد مورد استفاده در جوشکاری ها هستند. استفاده ناصحیح این گاز ها از دیگر دلایلی است که می تواند بریدگی به وجود آورد.

کثیفی ناحیه جوش، آلودگی و زنگ زدگی از جمله دیگر دلایل بروز آندرکات می باشند.

آخرین مطالب

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *