برای کسانی که جوشکار باتجربه نیستند یا اطلاع زیادی از جوشکاری ندارند، شنیدن در مورد انواع مختلف جوشکاری ممکن است گیج کننده باشد. تفاوت بین جوشکاری AC و DC از آن مواردی است که بسیاری درباره آن اطلاع کافی ندارند. هر دوی این روش ها انواع جوشکاری معتبری هستند، اما تفاوت ها و کاربردهای مناسب خود را دارند. برای اطلاع از تفاوت های اولیه بین جوشکاری قوس الکتریکی AC و DC به خواندن این مقاله از فروشگاه جوش و برش نوین ادامه دهید.
تفاوت بین جوشکاری AC و DC
برای شناخت تفاوت بین جوشکاری AC و DC ابتدا باید هردو روش را به درستی بشناسید. تفاوت اصلی بین این دو جوش به قطبیت مربوط می شود. AC به معنای جریان متناوب و DC به معنای جریان مستقیم است. به عبارت دیگر، DC از یک قطب منفرد استفاده می کند که می تواند منفی یا مثبت باشد، در حالی که AC از قطبیت متناوب بین DC مثبت و DC منفی استفاده می کند. مزایای خاصی برای هر دو نوع جوش وجود دارد و برای تولید هر یک نیاز به تجهیزات مختلفی است.
بیشتر بخوانید: ساده ترین نوع جوشکاری برای مبتدیان چیست؟
مزایا و معایب جوشکاری DC
برای اکثر کاربردها، جوشکاری DC ترجیح داده می شود. از تفاوت بین جوشکاری AC و DC می توان به این مورد اشاره کرد که در مقایسه با جوش AC، DC خروجی جوش نرمتر، پاشش کمتر و قوس پایدارتری دارد. همچنین بیشتر در فلز جوش نفوذ می کند که در بیشتر موارد پیوند قوی تری نسبت به جوشکاری AC ارائه می دهد. متأسفانه، جوش DC برای جوشکاری آلومینیوم عالی نیست زیرا نمی تواند گرمای مناسب را تولید کند. علاوه بر این، نمیتواند مشکلات برگشتی قوس الکتریکی را که در هنگام سرگردانی یا خارج شدن قوس از مفصل رخ میدهد، برطرف کند. علاوه بر این، هنگام خرید وسایل مورد نیاز، تجهیزات DC گران تر هستند زیرا به یک ترانسفورماتور داخلی برای تغییر جریان نیاز دارند.
بیشتر بخوانید: جلوگیری از خطرات جوشکاری
مزایا و معایب جوشکاری AC در تفاوت جوشکاری AC و DC
در ادامه بررسی تفاوت بین جوشکاری AC و DC می خواهیم به بررسی مزایا و معایب جوشکاری AC بپردازیم. AC از جوشکاری با دمای بالاتر پشتیبانی می کند، که آن را به گزینه ای عالی برای جوشکاری آلومینیوم و از بین بردن لایه اکسید روی فلز تبدیل می کند. همچنین میتواند مشکلات مربوط به ضربه قوس را برطرف کند و جریان متناوب آن را در هنگام جوشکاری مواد مغناطیسی ثابتتر میکند. از آنجایی که جوشکاری AC به ترانسفورماتور داخلی مانند جوشکارهای DC نیاز ندارد، جوشکارهای AC ارزانتر هستند که می تواند گزینه بهتری برای مبتدیان باشد. برعکس، جوشکاری AC در نقاط قوت جوش DC و همچنین چند ناحیه دیگر دچار افت می شود. کنترل آن سخت تر و قابل اعتمادتر از جوش DC است، صاف نیست و تمایل به پاشش بیشتر دارد.
جوش AC بهتر است یا DC؟
جوشکاری DC برای اکثر کاربردها گزینه ارجح است. با این حال، برای کاربردهای خاص یا فلزات خاص، جوشکاری AC می تواند انتخاب بهتری باشد. برای استفاده خانگی یا مبتدی، واقعاً به کارهایی که باید انجام شود بستگی دارد، اما جوشکاری های AC ارزانتر هستند. قیمت می تواند آنها را گزینه بهتری برای جوشکاران قوس الکتریکی کند که می خواهند به اصول اولیه عادت کنند و قبل از سرمایه گذاری در جوشکار DC گرانتر جوشکاری یا تکمیل کارهای کوچکتر را بیاموزند.
بیشتر بخوانید: تمیز کردن آلومینیوم چگونه انجام میشود؟