جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آیا جوشکاری موجب ناباروری در مردان می شود؟

در صنایع زیادی از فلزات و مقاطع آهنی و فولادی استفاده می شود. این مقاطع برای کاربری مناسب، عموما نیاز به اتصال دارند. به همین جهت روش های جوشکاری، بهترین و پایدار ترین روش برای این منظور می باشند. از آن جایی که جوشکاری پایدار ترین و بهترین روش اتصال است، از آن در بسیاری از صنایع استفاده می شود. اما درباره جوشکاری مباحثی مطرح می شود که ممکن است علاقه مندان به جوشکاری را برای آغاز فعالیت در آن دچار تردید کند. یکی از این موارد این است که آیا جوشکاری موجب ناباروری در مردان می شود؟

به موجب طرح این سوال در ذهن بسیاری از علاقه مندان به جوشکاری، در این مطلب به بررسی تاثیر جوشکاری بر ناباروری در مردان و تحقیقات علمی پژوهشی مربوط به آن می پردازیم. همراه با جوش و برش نوین بمانید.

جوشکاری و ناباروری در مردان

عقیم شدن یا ناباروری در مردان، موضوعی است که می تواند برای بسیاری از فعالان جوشکاری نگران کننده باشد. به ویژه موضوع ناباروری مردان در جوشکاری آرگون یا TIG بیشتر مطرح می شود.

به طور کلی برای بررسی جوشکاری و پیامد های آن، بایدبا عنصر های آسیب زا در این شغل آشنا شویم. روش های جوشکاری، پروسه ای الکترونیکی، تابشی و حرارتی می باشند که در هنگام اجرای این پروسه، گرمای زیادی تولید شده و گاز و نور و تشعشعات بالایی نیز به وجود می آید. به همین جهت است که این گرما، گاز و نور و …، می توانند برای فرد جوشکار آسیب زا باشند.

اما تولید این عوامل آسیب زا در حین فرآیند جوشکاری، بدان معنا نیست که جوشکار دچار این آسیب ها می شود. چرا که به موجب پیشرفت های زیادی که در زمینه علم جوشکاری صورت گرفته، عارضه های این شغل به خوبی پیشگیری می شوند.

هنگامی که جوشکاری انجام می شود، گرمای تولید شده در هنگام تولید قوس الکتریکی، تا بالای 3000 درجه سانتیگراد نیز خواهد رفت. به همین جهت است که تشعشعات ساطع از این قوس می تواند آسیب زیادی به جوشکار وارد نماید. برای جلوگیری از بروز این آسیب، جوشکار حتما باید از ماسک جوشکاری متناسب در حین کار استفاده کند. این ماسک ها از نفوذ نور به چشم جوشکار جلوگیری کرده و همچنین مانع گرما به پوست او خواهد شود.

گاز های ناشی از جوشکاری و تاثیر آن در ناباروری

جوشکاری روشی بسیار کاربردی در جهت اتصال انواع فلزات به یک دیگر است. این روش را در جهت اتصال استیل، چدن، فولاد، آلومینیوم، برنز، منگنز، تیتانیوم و … به کار می برند. به همین جهت است که در حین فعالیت جوشکاری، جوشکاری با گاز های ناشی از جوشکاری فلزات مختلف مواجه می شود.

بر اساس مطالعات صورت گرفته در حوزه جوشکاری، استنشاق گاز های ناشی از فرآیند جوشکاری مثل منگنز و سرب، امکان کم کردن قدرت باروری در مردان را دارد. ولی این استنشاق باعث بروز ناباروری در مردان نخواهد شد.

همچنین به جهت جلوگیری از تنفس این گاز های مضر، می توان از ماسک و سیستم های تهویه مناسب استفاده کرد و یا عملیات جوش را در محیط های باز انجام داد.

لازم به ذکر است که صرفا استنشاق گاز ناشی از جوشکاری برخی از فلزات می تواند در توانایی تولید اسپرم مردان تاثیر بگذارد. گاز های ناشی از جوشکاری فلزاتی با نقطه ذوب کم، مانند کادمیوم، نقره، قلع و روی بر باروری مردان تاثیری نمی گذارد.

مکان انجام جوشکاری

بهتر است انواع جوشکاری را در فضای باز انجام دهید. اما مکان انجام جوشکاری صرفا به جهت گاز ناشی از فلزات جوشکاری، حائز اهمیت نیست. چرا که جوشکاری در محیط های رادیواکتیوی نظیر نیروگاه های هسته ای، می تواند موجب بروز ناباروری در مردان شود. این موضوع مربوط به مکان انجام جوشکاری است و نه فرآیند این شغل.

آخرین مطالب

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *